Педагогами КЗ” Харківська спеціальна школа 5″ ХОР проведено цікавий пізнавальний виховний захід. Символом заходу став дракон, адже за китайським календарем він завітав 10 лютого з новолунням і розпочав Новий 2024 рік – рік Зеленого Дракону. Під час заходу вихованці ознайомились з міфами і легендами про цього казкового персонажа. Дракон – символ мудрості і доброти,має дар пророцтва, популярна істота в літературі і мистецтві. Також зображення Дракона використовують для зображення в геральдиці. Так в Україні Національний банк випустив пам’ятну монету “Рік Дракона”. Номінал монети становить 5 гривень. На реверсі монети в центрі зображено стилізований символ року. А на драконі – шеврон Збройних Сил України. На реверсі по колу – 12 символів східного календаря, а в центрі кола – символізований годинник зі стрілкою, що вказує на дракона.

Під час заходу учні зробили символічного дракончика-годинничка і на зворотній стороні написали своє велике бажання: ПЕРЕМОГА!

 Вітаємо переможців обласного етапу Всеукраїнського виставки-конкурсу «Український сувенір» Анну С., ученицю 8-го класу та Валерію В., ученицю 10-го класу Комунального закладу «Харківська спеціальна школа № 5» Харківської обласної ради, які отримали дипломи 3-го ступеню.

Конкурс проводився з метою виховання національного світогляду учнівської молоді через пізнання народного мистецтва.

Мінна безпека

1 Лютого, 2024 by admin

Психологічною службою та вихователями Комунального закладу “Харківська спеціальна школа № 5” Харківської обласної ради із здобувачами освіти 6-12 класів проведені заходи з елементами тренінгу. З учнями обговорювалися такі важливі поняття, як “мінна безпека”, правила поведінки при зустрічі з таким видом небезпеки. Було запропоновано до перегляду та обговорення відеоряд прикладів, на яких розбирали правильну поведінку дітей, як відрізнити боєприпаси, вибухівки, міни та їх види. На заняттях було продемонстровано тематичні відеоролики та презентації.

Майстер-клас

31 Січня, 2024 by admin

За ініціативою БО «Харків.Фонд 1654» 31 січня 2024р., учні молодшої та середньої ланки освіти Комунального закладу «Харківська спеціальна школа № 5» Харківської обласної ради, були запрошені на майстер – клас з виготовлення хачапурі до грузинського ресторану «Той самий Баранчик». Це вже не перший захід у цьому закладі, який відвідали наші вихованці.

Здобувачі освіти долучилися до самостійного приготування смачної страви родом з Грузії. Під керівництвом майстра учні старанно виготовляли хачапурі власноруч. Страва дуже сподобалась своїм насиченим і водночас ніжним смаком.

Наприкінці заходу кожен учень отримав сертифікат про проходження курсу з виготовлення хачапурі та смачні солодощі.

Дякуємо організаторам за подаровані емоції та гарний настрій!

Як розповісти дітям дошкільного віку про мінну безпеку? Як не злякати їх, адже психологічне здоров’я дітей вкрай важливе, але пояснити небезпечність, яку можуть нести оточуючі предмети? Як говорити з дітьми на тему війни? Про це точно знають педагоги дошкільних груп КЗ “Харківська спеціальна школа 5” ХОР, які протягом січня 2024 року провели низку заходів, присвячених мінній безпеці, правилам поводження в надзвичайних ситуаціях. Звичайно ж з другом всіх дітей песиком Патроном, адже він, як ніхто, знає все про вибухонебезпечні предмети! Бережіть себе та своїх близьких!

 

 

Upshift Україна

29 Січня, 2024 by admin

ГО «ЕдКемп Україна»

29 Січня, 2024 by admin