Новини

День єднання в дошкільних групах

Вихованці дошкільних груп Комунального закладу «Харківська спеціальна школа № 5» ХОР долучились до Всеукраїнського Дня єднання. Традиція відзначати цей день ще зовсім нова, вона тільки з’явилась на світ. І так само зовсім нещодавно з’явились на світ наші наймолодші вихованці. Але ми впевнені, що наші малюки будуть зростати разом з цією традицією, з року в рік міцнішати, дорослішати, ставати більш впевненими, розумними та думаючими особистостями, гідними частинками сильного українського суспільства. А для цього потрібні знання, саме тому в цей день малюки закріпили свої знання державної символіки Укураїни, зробили маленькі прапорці і міцно засвоїли, що України – це МИ!

Новорічні свята

22 і 23 грудня 2021 року у дошкільних групах Комунального закладу «Харківська спеціальна школа №5» ХОР пройшли новорічні свята. До дітлахів завітали казкові герої: Снігуронька і Дід Мороз, Чарівниця Зима і веселий Сніговичок, навіть Баба Яга, а ще Тигренятко! Дітлахи подарували гостям тендітний танок сніжинок, танок маленьких гномиків із чарівними ліхтариками, веселі хороводи навколо ялинки, а також продемонструвати свою спритність та швидкість під час новорічних ігор. А Дід Мороз разом с Тигренятком радо нагородили їх за це подарунками, на які діти чекали цілий рік!

Ми впевнені, що це новорічне свято надовго залишиться у пам’яті дітей та дорослих, а спогади про нього зігріватимуть нас цілий рік!

Фізичний розвиток дошкільнят

Педагоги дошкільних груп для дітей з порушеннями слухової функції Комунального закладу “Харківська спеціальна школа №5” ХОР приділяють значну увагу фізичному розвитку та формуванню здоров’язберігаючих компетенцій вихованців. Під час складної епідеміологічної ситуації питання збереження та укріплення здоров’я дітлахів набуває значущості. В дошкільних групах регулярно проводяться спортивні розваги, під час яких відбувається розвиток основних рухів, дихання, спритності, швидкості. А позитивне емоційне забарвлення заходів неабияк сприяє зміцненню опірності дитячого організму до сезоних вірусних захворювань. Бажаємо всім міцного здоров’я!

Тиждень безпеки “Безпека життя і здоров’я дитини”

З 22 листопада 2021 року у дошкільних групах Комунального закладу “Харківська спеціальна школа №5” ХОР проводився тиждень безпеки “Безпека життя і здоров’я дитини”. Педагогами дошкільних груп були поповнені куточки “Безпека дитини”, оформленні виставки дитячих малюнків на тему “Здоров’я дитини”, проведені тематичні заняття. Здорова дитина – здорова країна! Збережемо здорове дитинство разом!

Дошкільна група для дітей з КІ

У Комунальному закладі “Харківська спеціальна школа №5” ХОР у 2021/2022 навчальному році відкрилась дошкільна група для дітей з кохлеарними імплантами. Досвідчені педагоги, мовленнєва середа, корекційна робота з розвитку слухового сприймання, корекція вимови, навчання грамоти, цікаві заняття, художня діяльність, сучасний освітній простір, психологічний супровід – все це спрямовано на всебічний гармонійний розвиток вихованців з порушеннями слухової функції.

 

День знань у дошкільних групах

1 вересня 2021 року педагоги дошкільних груп Комунального закладу “Харківська спеціальна школа №5” ХОР радо зустріли вихованців. Вже знайомі і нові друзі, цікаві розвиваючі корекційні заняття, улюблені іграшки – все це зробило День знань незабутнім для малюків. Вітаємо всіх з початком нового навчального року і бажаємо гарного настрою та міцного здоров’я!

Продовжуємо набір дітей у групи з слуховими апаратами та кохлеарними імплантами.

Свято осені

18 листопада 2021 року у дошкільних групах для дітей з порушеннями слухової функції Комунального закладу «Харківська спеціальна школа №5» Харківської обласної ради традиційно пройшло свято «Золота осінь». Різнокольорові барви осені подарували вихованцям безліч позитивних емоцій. Цікаві ігри і танці, яскраві костюми, осінній флешмоб – все це зробило свято незабутнім.

День дошкілля 2021

23 та 24 вересня у дошкільних групах Комунального закладу «Харківська спеціальна школа №5» ХОР відбулись виховні заходи до Всеукраїнського Дня дошкілля. Висловлюємо щиру подяку всім працівникам дошкільних груп за щоденну самовіданну працю, турботу, терпіння, наполегливість і високий професіоналізм. Вітаємо працівників дошкільної освіти з професійним святом!

Випускне свято у старшій логопедичній дошкільній групі

28 травня у старшій дошкільній логопедичній групі КЗ “Харківська спеціальна школа №5” ХОР відбулось свято прощання з дитячим садочком. Вихованці продемонстрували свої знання, разом з батьками складали портфель до школи, обирали майбутню професію і , звичайно, танцювали дошкільний вальс. Бажаємо нашим випускникам цікавого, захоплюючого і неймовірно щасливого шкільного життя!

Випускне свято у старшій дошкільній групі

27 травня у старшій дошкільній групі КЗ “Харківська спеціальна школа №5” ХОР відбулось випускне свято. Наші маленькі вихованці дуже швидко подорослішали і роблять перший крок у доросле життя, зовсім скоро їх чекає школа. Ми вітаємо наших маленьких дорослих дітлахів, їх батьків та педагогів і бажаємо впевнено крокувати у майбутнє!

Play Fest 2021 “Книга, що оживає

Дошкільні групи Комунального закладу “Харківська спеціальна школа №5” Харківської обласної ради представляють проєктну роботу в рамках Всеукраїнського фестивалю гри, навчання і натхнення Play Fest 2021 “Книга, що оживає” за мотивами твору К.І.Чуковського “Лікар Айболить”. Протягом року команда креативних дітлахів та педагогів працювала над темою проєкту і результатом кропіткої роботи стало проєктування Харківського зоопарку майбутнього, який є платформою впровадження в освітній процес підходу “Навчання через гру”. Вітаємо учасників із завершенням роботи та з нетерпінням чекаємо нових проєктів і нових досягень!

Тиждень безпеки у дошкільних групах

В рамках “Тижня безпеки” з 19 по 23 квітня у дошкільних групах Комунального закладу “Харківська спеціальна школа №5” ХОР проведені тематичні заняття, а також організовані виставки дитячих робіт на тему “Правила дорожнього руху. Безпека на дорозі”. Педагоги і вихованці всіх вікових груп активно, креативно, творчо підійшли до розкриття цієї тематики. Малюнки, об’ємні аплікації, цікаві поробки та пазли, власна практична діяльність дітлахів – все це якнайкраще сприяло засвоєнню та поглибленню знань вихованців щодо правил дорожнього руху.

Виховні заходи «Безпека на дорозі» у дошкільних групах

21 квітня у дошкільних групах для дітей з порушеннями слухової функції Комунального закладу “Харківська спеціальна школа №5” ХОР в рамках “Тижня безпеки” були проведені виховні заходи “Безпека на дорозі”. Вихованці в процесі активних практичних ігрових вправ закріпили знання значень кольорів світлофору, поняття “пішохідний перехід”, “безпека на дорозі”, правила пересування по проїжджій частині. Ми впевнені, що подібні заходи сприятимуть формуванню у наших дітлахів необхідних компетенцій і дозволять їм впевнено почуватись у реальних життєвих ситуаціях.

Свято весни

4 березня 2021 року відбулось Свято Весни у дошкільних групах Комунального закладу «Харківська спеціальна школа № 5» Харківської обласної ради. Малюки радо зустріли тепле Сонечко, приготували смаколики для своїх найрідніших і дочекались красуню Весну, яка закружляла квіточок-дівчаток у тендітному танці. А наприкінці свята хлопці – справжні джентельмени прикрасили своїх дам і подарували їм квіти. Вітаємо всіх з приходом Весни і бажаємо тепла і міцного здоров’я!

Виховні заходи до свята Весни у логопедичних групах

3 березня відбулись виховні заходи до свята Весни у логопедичних групах КЗ «ХСШ №5» ХОР. Дітлахи радо зустріли Чарівницю Весну та інших казкових героїв, продемонстрували вміння читати вірші, заспівали весняні пісні, змагалися у цікавих іграх. А чарівні маленькі кухарі і модниці не залишили байдужими нікого.

Нехай Весна принесе всім тільки теплі та приємні новини!

Новорічні свята у дошкільних групах

У дошкільних групах Комунального закладу «Харківська спеціальна школа № 5» Харківської обласної ради відбулися новорічні заходи для наймолодших вихованців. У святково прикрашеній залі дітлахів зустріла казка. Улюблені герої Снігуронька та Дід Мороз подарували дітям справжні емоції радості і очікування свята та дива. Дітлахи продемонстрували вміння танцювати, розповідати вірші, прикрашати ялинку. Неймовірні танці чарівних годинничків, веселих зайченяток та сніжинок не залишили байдужими нікого. А які ж новорічні свята без сюрпризів? Тож наші малюки отримали такі бажані подарунки!

Бажаємо усім здійснення мрій, заповітних бажань та міцного здоров’я у новому році! З прийдешніми святами !

АРХІВ