Кулінарний майстер-клас «Українські вареники»

7 Листопада 2024

6 листопада відбувся кулінарний майстер-клас «Українські вареники» для учнів 5-11 класів Комунального закладу “Харківська спеціальна школа 5” Харківської обласної ради . Захід складався з теоретичної частини, в якій керівник гуртка ознайомив учнів з презентацією історії виникнення цієї страви, надав чіткі пропорції для приготування, та практичної частини, в якій продемонстрував виготовлення з початкової стадії до кінцевого результату готової продукції.

Кулінарія дуже позитивно впливає на стабілізацію психологічного стану людини. Саме приготування їжі вимагає концентрації, спокою, відповідального до себе відношення та творчого підходу. Кулінарія – це є своєрідна медитація.

Приготування їжі може бути настільки корисним для ментального (емоційного) благополуччя, що, як повідомляє дослідження The Wall Street Journal, терапевти тепер рекомендують уроки кулінарії як спосіб лікування депресії та тривоги, а також розладів харчової поведінки, Синдрому дефіциту уважності та гіперактивності (СДУГ) і залежності.