День пам’яті жертв Голокосту

27 Січня 2014

Трагічне явище Голокосту  навіки лишилося чорною сторінкою у всесвітній історії та історії нашої країни. Ті страшні події стали для прийдешніх поколінь уроком людяності й героїзму. Сьогодні, 27 січня, ми відзначаємо Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту.

В нашому закладі цього пам’ятного дня було проведено загальношкільну лінійку з демонстрацією документальних матеріалів про Голокост в Україні. Учням підготовчих -11 класів було продемонстровано багато вражаючих своєю жорстокістю статистичних даних та фотоматеріалів, відеокадрів. На цьому заході ми не могли не згадати жертв Дробицького Яру. Це – наш біль і скорбота, але водночас і урок толерантності, людяності. По закінченню слайд-презентації у залі розгорілося жваве обговорення побаченого, адже події Голокосту  навряд чи можуть лишити когось байдужим.

Про цей злочин нацистського режиму ми згадуємо на уроках історії, літератури, але такі заходи , як сьогоднішній, особливо наочно відкриває перед нашими вихованцями драматичні сторінки минулого, щоб наше майбутнє ми будували кращим та добрішим.