Шевченківські дні

4 Березня 2014

3 березня 2014 року у навчально-виховному комплексі відкрився Шевченківський тиждень.  Кожен клас підготував стіннівку про життя, поетичну та художню творчість видатного українського митця.

«Ти у серці, наш Тарасе, навіки!».

4 березня  2014 року в навчально-виховному комплексі  у рамках Шевченківського тижня відбулась учнівська конференція «Ти у серці, наш Тарасе, навіки!».

Учні старших класів підготували змістовні пізнавальні яскраві презентації про різні етапи життя Тараса Григоровича Шевченка.

Вихованці детально зупинились на дитинстві Кобзаря, висвітлили моменти, що вплинули на становлення його особистості. Окремою сторінкою стали поетичні твори Т. Шевченка. Діти розповідали про події, що передували виходу збірок, про оцінку творів сучасниками і нащадками. Школярі супроводжували презентації декламуванням віршів, уривків з поем видатного Кобзаря.

Особливу увагу на конференції було приділено Шевченкові як художнику, його малюнки, гравюри, портрети, автопортрети, замальовки  знайшли відгук у душі кожного присутнього.

Пам’ять про українського поета, письменника, художника вшановується в усьому світі. Пам’ятники,  встановлені у багатьох містах планети, та твори  Кобзаря завжди будуть нагадувати людству про волелюбність українського народу.