Огляд-конкурс у дошкільному підрозділі

31 Січня 2014

Сьогодні 31.01.2014р. у дошкільному підрозділі було організовано та проведено огляд-конкурс груп на предмет змістовного середовища. Було обрано комісію, до складу якої входили:

  1. Ларикова Ю.С., заступник директора;
  2. Доценко В.О., керівник МО;
  3. Деренько Т.В., вчитель-дефектолог вищої категорії;
  4. Луньова Т.А., вихователь.

Метою даного заходу було визначення готовності дошкільних груп до змістовної, насиченої, різноманітної діяльності з дітьми, наявність дидактичного забезпечення навчально-виховного процесу, створення розвивального середовища у груповій кімнаті, перегляд умов для залучення дітей до активної роботи з елементами дослідження в різних видах діяльності (ігровій, трудовій, художній, мовленнєвій, пізнавальній тощо).

Розвивальне предметно-ігрове середовище – система матеріальних об’єктів діяльності дитини, що функціонально моделює зміст її духовного і фізичного розвитку. Основними елементами предметно-ігрового середовища є ігрові зони та їх обладнання, ігрові простори, оснащені конструкторами, тематичними наборами іграшок, ігровими матеріалами, розвивальним обладнанням.

Ігрові осередки у групах:

– розвиваючий (дидактичні настільні ігри);

– будівельний (конструктори дерев’яні, пластмасові);

– музичний (різні види дитячих інструментів);

– спортивний (різноманітний спортивний інвентар);

Кожен з цих куточків використовується при організації ігрової діяльності, є незамінним засобом втілення ігрових задумів, сприяє творчому використанню різноманітних уявлень про навколишній світ. Разом із чуйним вихователем розвивальне середовище відкриває багато щасливих миттєвостей у житті дитини.

Отже, переможцями даного огляду-конкурсу на найкраще розвивальне предметно-ігрове середовище стали I- молодша та  II- молодша групи.