Засідання методичного об’єднання для фахівців психологічних служб

5 Лютого 2013

31 січня 2013 року у приміщенні КЗ « ХС НВК» ХОР  відбулося  засідання методичного об’єднання для фахівців психологічних служб спеціальних навчальних закладів інтернатного типу.

На засіданні були присутні практичні психологи, що працюють з дітьми, які мають сенсорні порушення. У вигляді «круглого столу» обговорювалося питання участі фахівців психологічної служби у роботі шкільних медико-психолого-педагогічних комісій. Під час засідання було визначено оптимальні методи психодіагностики для дітей з особливими потребами. Варто зазначити, що подібний підбір методик за такими вузькими профілями був новаторським. Також обговорювалася участь соціальних педагогів у роботі ШПМПК та наголошувалося на важливості обстеження ними соціальної ситуації розвитку дитини.

Засідання стало вагомим вкладом у виборі методик психодіагностики в роботі практичного психолога з дітьми означених категорій, а також було розставлено акценти в напрямках роботи соціальних педагогів. Проводила засідання голова метод об’єднання Тельцова Н.В., практичний психолог І категорії приймаючого навчального закладу, завдяки організаторським здібностям якої захід відбувся на високому методичному рівні.

Дякуємо всім учасникам засідання за плідну співпрацю!