День цивільної оборони

27 Квітня 2012

27 квітня 2012 року в навчально-виховному комплексі були проведені заходи з навчання учнівського, педагогічного та технічного персоналу у випадку виникнення пожежі у приміщенні. Згідно з річним планом роботи навчального закладу один раз на рік проводиться День цивільної оборони. Як завжди на допомогу колективу прийшли наші шефи – Національний університет цивільного захисту України, який щороку допомагає проводити евакуацію людей зі споруди.
О 1000 пролунав сигнал, що сповістив про необхідність залишити будівлю. Кожним педагогом було організовано вивід дітей з кабінетів, класів, груп за встановленим маршрутом пересування на випадок пожежі.
Усі вихованці, від наймолодших до найстарших, чітко дотримувались інструкцій педагогів, тримались за руки, пригинаючись, швидко вийшли із задимленого, за легендою, приміщення школи. Після цього на плацу була здійснена перевірка усіх присутніх дітей та дорослих. Евакуація була проведена у відповідний термін без постраждалих.
Затамувавши подих, діти та дорослі спостерігали за гасінням штучної пожежі, яке здійснювали курсанти та магістри Національного університету цивільного захисту України. Як справжні герої вони боролися з вогнем за допомогою рукавів з піною та водою. Представники університету надали можливість вихованцям навчально-виховного комплексу не тільки побачити сучасну техніку МНС, а й кожному бажаючому спробувати себе у якості рятівника.
Діти із захопленням роздивлялися пожежну машину, посиділи за кермом, заливали водою та піною уявну пожежу, пересвідчилися, що працівники МНС повинні бути надзвичайно сильними та сміливими.
За допомогою триступінчатої драбини курсантами університету було продемонстровано рятування уявного постраждалого з другого поверху, який залишився в будівлі під час пожежі і не має можливості самостійно вийти з неї.
У приміщенні актової зали наші шефи провели цікаву корисну лекцію про вибухонебезпечні предмети, дії при виявленні їх, про піротехнічні засоби, їх використання, заборону придбання неповнолітніми; про засоби хімічного  та радіаційного захисту. Діти могли не тільки подивитися на найбільш розповсюджені вибухонебезпечні предмети, а й потримати у руках муляжі патронів, гранат, бомб тощо.
Було продемонстровано новітній сигналізатор-аналізотор газів «ДОЗОР», який виготовляється в м.Харкові. За допомогою цього приладу виміряють  концентрацію усіх газів у повітрі. У приміщенні актової зали була виміряна концентрація кисню та рівень радіації. 
Діти різного віку з інтересом приміряли захисні костюми, які необхідно було одягти за встановлений час і пересвідчились, що без тренувань впоратися з цим неможливо.
Вихованці навчального закладу з різними ступенями порушення слуху та мовлення звернулися до представників МНС з побажанням про введення в дію приймачів СМС-повідомлень на випадок надзвичайних ситуацій. 
Дякуємо за допомогу в організації Дня цивільної оборони Національному університету цивільного захисту України та бажаємо не стикатися з надзвичайними ситуаціями у житті!