День воїна-інтернаціоналіста

5 Лютого 2014

П’ятого лютого в світі відзначають Міжнародний день воїна-інтернаціоналіста, започаткований Організацією Об’єднаних Націй.

Цього дня у нашому закладі відбувся захід, присвячений темі інтернаціональних воєн та вшануванню пам’яті загиблих воїнів-авганців. Захід розпочався розповіддю викладача історії нашого НВК про те, як було започатковано цю дату, було дано пояснення поняттю інтернаціональних воєн, ООН. Своєю розповіддю вчитель торкнувся не лише сучасних бойових дій, де задіяні воїни-інтернаціоналісти, а й  теми війни в Афганістані, в якій загинуло багато наших співвітчизників. Для унаочнення розповіді доповідач підготував цікаву слайд-презентацію, на слайдах якої діти могли побачити карту Афганістану, фотографії її місцевостей, воєнні фото. Учні поринули в короткий екскурс по історії та культурі цієї країни, дізналися причини, мету  та наслідки нерозумної, злочинної війни Радянського Союзу та Афганістану. Завдяки цій розповіді діти зрозуміли всю безглуздість втручань в чужу культуру, зробили висновки про правильні шляхи вирішення конфліктів держав.

Цей захід урочисто закінчився хвилиною мовчання, якою наші вихованці вшанували пам’ять загиблих воїнів-інтернаціоналістів.